toepassingen

waterleidingsprinkler

BAM Bouw en Techniek, Siron, TU-Delft, Brandweer Nederland en VSH hebben gezamenlijk een waterleidingsprinkler ontwikkeld die prijstechnisch interessant is, eenvoudig is te installeren maar bovenal een betrouwbare oplossing biedt. 

Deze unieke waterleidingsprinkler wordt door de gehele woning in de leidingen aan of in het plafond geïnstalleerd en aangesloten op het waterleidingnetwerk. Hierdoor zijn dure pompen niet nodig. Bij een beginnende brand springt de glazen bulb kapot en verspreidt het water zich over de brandhaard, waardoor de vluchttijd verlengd wordt. Alleen de sprinklers bij de brand activeren, zodat waterschade zoveel mogelijk blijft beperkt.

Alles bij elkaar geeft dit systeem verminderde kans op lichamelijk letsel en materiële schade, tegen lagere installatiekosten.

In 2015 won deze waterleidingsprinkler de Innovatieprijs Brandbeveiliging 2015. De vakjury heeft de genomineerden beoordeeld op de aspecten innovatie, integrale brandveiligheid en bruikbaarheid.  “Dit product is uniek in zijn soort binnen de Nederlandse markt, is breed toepasbaar, betaalbaar en zorgt voor een verhoging van de veiligheid. Deze ontwikkeling is een grote stap voorwaarts,” aldus de jury.

VSH XPress
VSH XPress RVS is voor het standaard ‘zichtwerk’ ideaal om met de waterleidingsprinkler te installeren en XPress Sprinkler ML voor het instorten in beton. Beide systemen hebben alle noodzakelijke brandtesten succesvol doorstaan.

Het VSH XPress-systeem is voorzien van diverse controlefuncties, zoals bijvoorbeeld de Leak Before Press-functie, waardoor fouten tot een minimum beperkt worden.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.waterleidingsprinkler.nl en houd voor trainingen tot erkend waterleidingsprinkler installateur onze website in de gaten.

heb je vragen?

neem gerust contact op

gerelateerde productlijnen