referenties

RIVM – Utrecht

VSH XPress en VSH SudoPress in nieuwbouw RIVM Utrecht

Met onder meer de press-systemen VSH XPress, VSH SudoPress en VSH MultiPress en een grote hoeveelheid VSH XPress FullFlow kogelkranen en appendages heeft Aalberts integrated piping systems een mooi aandeel in het project nieuwe huisvesting RIVM/VWS en CBG van MEET STRUKTON BV.

De nieuwbouw verrijst momenteel op het Utrecht Science Park en biedt vanaf najaar 2021 huisvesting aan 2.200 medewerkers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Het gebouw is duurzaam in vele facetten en heeft het BREEAM Outstanding-ontwerpcertificaat toegekend gekregen. De koeling en verwarming van het gebouw is energieneutraal en veroorzaken geen CO2-uitstoot. Verder is er aandacht voor een comfortabel binnenklimaat, waterverbruik, uitzicht en toegankelijkheid.

De productlijnen van Aalberts integrated piping systems zijn terug te vinden in zowel de sanitair- als cv-installatie. We passen VSH MultiPress toe voor het bedrijfswater en brandslanghaspelnet. Binnen het VSH XPress-systeem is gekozen voor staal en de VSH XPress FullFlow kogelkranen zijn in staal en rvs verwerkt. Van VSH SudoPress is gekozen voor koper en rvs. Een grote hoeveelheid VSH Appendages maken de installaties af.

Binnen dit project werken De Groot Installatiegroep, HC Groep en Noordzij Rozenburg voorspoedig met de producten van Aalberts integrated piping systems.

locatie

Utrecht

partner

RIVM