referenties

Thialf – Heerenveen

De Heerenveense schaatstempel Thialf is de snelste én duurzaamste laaglandbaan ter wereld. De klimaatspecialisten van Warmtebouw uit Utrecht hebben daar een aanzienlijk aandeel in gehad en kozen daarbij voor de VSH producten van Aalberts integrated piping systems. ‘Bij Aalberts integrated piping systems beseffen ze dat je je naast een kwalitatief goed product onderscheidt door betrouwbaarheid, beschikbaarheid en service’, zegt projectleider Peter Schep. ‘Daarmee kunnen wij topprestaties als deze leveren.’ ‘We hebben de complete installatie voor en in de ijsvloer vervangen’, blikt Schep terug. ‘Vriesinstallatie, waterbehandeling, luchtbehandeling en de overdracht van de warmte en koude. Veel van het installatie- en leidingwerk hebben we zelf ontwikkeld, een deel ervan hebben we vooraf gemaakt op onze eigen prefab-locatie. Voor de verwarmings- en koelingssystemen hebben we het VSH XPress leidingsysteem en VSH Ballorex inregelventielen toegepast. Die kom je in Thialf overal tegen, in grote en kleine formaten. Van de pompenkamer tot aan de vergaderen VIP-ruimtes en de kelder.

service en inlevingsvermogen

Strakke planningen en snelle doorlooptijden waren in Thialf volgens Schep essentieel. ‘Vooral omdat de grote schaatswedstrijden tijdens de renovatieperiode gewoon door moesten gaan’, vertelt Schep. ‘We wilden dus per bouwfase exact beschikken over alle materialen die we nodig hadden. Ons werk mag nooit stilliggen, wij moeten altijd doorkunnen. Bij Warmtebouw werken we daarom standaard met VSH producten, want met VSH grijp je nooit mis. Het voorraadbeheer is uitstekend geregeld via Technische Unie, de logistiek loopt op rolletjes. En stel dat daar toch iets niet op voorraad is? Dan bellen we gewoon met Aalberts integrated piping systems en wordt er voor ons een passende oplossing gezocht. Deze service en het inlevingsvermogen van Aalberts integrated piping systems, met gevoel voor urgentie en flexibiliteit, maakt dat wij echte partners zijn.’

vertrouwd en snel

De bedrijfsbrede voorkeur voor Aalberts integrated piping systems bij Warmtebouw is bezegeld met een meerjarencontract waarin alle condities zijn vastgelegd. ‘Ook al onze monteurs zijn daar blij mee’, zegt werkvoorbereider Richard van ’t Riet. ‘Ze werken al jaren met de betrouwbare VSH kwaliteitsproducten en -materialen en kennen de verschillende systemen door en door. Bovendien gebruiken ze in elk project dezelfde, vertrouwde gereedschappen voor aansluiten en inregelen. Met VSH connectie technologie kunnen wij dus snel en zorgvuldig werken en al onze planningen en afspraken met klanten nakomen. En dat is belangrijk, want met kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid verdienen wij ons geld.

nieuwe Thialf-techniek:

  • De oude baan werd gedemonteerd en voorzien van nieuwe vloerkoeling.
  • Een nieuw vloerverwarmingssysteem (binnenterrein, kantoren, horeca, kleedkamers, VIP- en trainingsruimten) draait op teruggewonnen warmte van de koelingsmachines.
  • Nieuw luchtbehandelingssysteem: luchtstromen vanuit de goot om de ijsbaan en vanuit het nieuwe plafond.
  • Het samenspel van systemen zorgt voor optimale vochtafvoer – essentieel voor topkwaliteit ijs – en creëert ideale klimaatzones voor schaatsers op de baan, schaatsers en offcials op het binnenterrein, publiek op de tribunes en mensen achter de schermen.
  • Ook de ijsvloer is nu regelbaar in zones: rechte stukken, binnen- en buitenbochten, ingaande en uitgaande bochten, inrijdbaan, shorttrackbaan en de naastgelegen ijshockeyhal.
  • De ijsmeester kan dus op elke plek afzonderlijk voor het beste ijs zorgen en gebruikt hiervoor niet meer energie dan strikt noodzakelijk.
  • Het totale energieverbruik is gehalveerd, terwijl de oppervlakte van Thialf bijna is verdubbeld.
  • De gasaansluiting is verdwenen, Thialf is nu volledig elektrisch

locatie

Heerenveen

partner

Thialf