toekomstige engineers inspireren over ’the Aalberts way’

Onlangs reisden Aalberts trainee Max Jaspers en oud-trainee Mark Postma naar het oosten van het land om een lunchlezing te geven aan ongeveer 70 werktuigbouwkundestudenten van studievereniging Isaac Newton van de Universiteit van Twente, een van de belangrijke partneruniversiteiten van Aalberts.

“Door de relatie tussen Aalberts en Isaac Newton te behouden, kunnen we onze studenten de best mogelijke loopbaanoriëntatie geven”, zegt Mark van Donkersgoed, Commissaris Externe Betrekkingen bij Isaac Newton.

Mark Postma, die nu een vaste functie heeft bij Aalberts integrated piping systems, vertelde waarom hij zulke lunchlezingen met zoveel plezier geeft.

“Elke mogelijkheid die ik kan krijgen om het bedrijf te promoten dat me de afgelopen twee jaar zo goed heeft behandeld, zal ik benutten. Het was leuk om mijn verhaal met deze toekomstige engineers te delen en hen meer te kunnen vertellen over de Aalberts-business, waarden en alle uitdagende projecten die ik tijdens mijn Traineeship periode ben tegengekomen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de mooie functie die ik nu heb als Digital Marketeer binnen het Global team van Aalberts integrated piping systems.

Wat ik tijdens de lezing heb geprobeerd te benadrukken, is dat Aalberts echt een unieke organisatie is, anders dan alle andere multinationals die de studenten in hun oriëntatiefase tegen zullen komen. De platte organisatiestructuur, dynamische cultuur, pragmatische instelling en vooral de ondernemende mentaliteit, zijn allemaal aspecten die Aalberts onderscheidend maken.

Ik ben zelf misschien geen engineer, maar ik heb genoeg mee kunnen krijgen van technische collega’s om me heen, om te zien dat het de vrijheid is die ze krijgen en de hierbij snelle besluitvorming, dat de producten van Aalberts altijd het meest kwalitatief en innovatief maken. Het volgen van dezelfde repetitieve routines, processen en een leidinggevende die je precies verteld wat je moet doen, is iets dat niet werkt bij Aalberts. Als meer commerciële trainee (en nu digital marketeer) heb ik deze vrijheid aan den lijve mogen ervaren. Wanneer een senior manager zijn/haar volle vertrouwen in je stelt en je een moeilijke opdracht geeft, duwt dit je soms ver uit je comfortzone en voel je je soms zelfs overweldigd, maar dit draagt allemaal bij aan de persoonlijke reis en persoonlijke ontwikkeling die je tijdens je traineeship en jaren hierna zult meemaken!”

deel dit bericht

meer nieuws