segmenten

brandbeveiliging

Er worden hoge eisen gesteld aan leidingsystemen binnen de brandbeveiliging. Wij bieden gecertificeerde leidingsystemen die voldoen aan al deze eisen, zoals veiligheid, installatiegemak, ruimtebeslag, duurzaamheid, hygiëne en kostenefficiëntie.

Met onze systemen zijn er ongekend veel toepassingsmogelijkheden binnen brandbeveiliging. Of het nu gaat om reguliere sprinklerinstallaties, leidingen die ingestort moeten worden, brandslanghaspels of speciale hoge druk toepassingen (tot 1200 bar). Onze leidingsystemen zijn allemaal uitvoerig getest en doorstaan moeiteloos internationale kwaliteits- en veiligheidseisen.

sprinkler

Voor sprinklerinstallaties bieden wij VSH XPress pressfittingen in 3 verschillende materialen. Staalverzinkt en RVS voor natte installaties en een kunststof meerlagen systeem (VSH XPress ML) voor ingestorte sprinklerleidingen. De verschillende uitvoeringen zijn voorzien van vele keuren, waaronder VdS, FM, LPCB en UL.

De producten van ons groefsysteem VSH Shurjoint worden overal ter wereld op grote schaal gebruikt voor sprinklersystemen. Onze voorgesmeerde afdichtingen maken een schone werkwijze mogelijk en het systeem heeft diverse keuren.

Op het dikwandige press-systeem VSH PowerPress zit het FM sprinklerkeur (Factory Mutual). Dit maakt dat VSH PowerPress ook gebruikt kan worden voor natte sprinklerinstallaties (max. werkdruk 12,1 bar – 175 psi).

Lees hier meer over de mogelijkheden voor sprinklerinstallaties. 

watermist

Naast de traditionele sprinklerinstallatie worden watermistinstallaties in lage en hoge druk steeds vaker ingezet. VSH XPress RVS wordt vooral gebruikt voor lage druk watermist en het VSH XPress HP systeem is de perfecte oplossing voor hoge druk watermist.

waterleidingsprinkler

Aalberts integrated piping systems heeft in samenwerking met BAM Techniek, Siron, TU-Delft en de Brandweer Nederland een waterleidingsprinkler ontwikkeld voor de woningmarkt. Deze unieke waterleidingsprinkler wordt rechtstreeks aangesloten op het waterleidingnetwerk, zonder de toepassing van kostenverhogende installaties.

Met dit systeem heeft u een eenvoudig te installeren, kostenbesparend en betrouwbaar systeem. Het hoofddoel van de waterleidingsprinkler is vluchttijdverlenging en daarom ook ideaal in zorginstellingen en woonunits.

Lees hier meer over de mogelijkheden met waterleidingsprinkler. 

brandslanghaspels

Voor het aansluiten van brandslanghaspels kunt u putten uit vele oplossingen in ons programma. Of het nu gaat om VSH Super knelfittingen, EA protect keerkleppen, kunststofleidingen, straalpijpen of VSH XPress in RVS of Koper, wij hebben altijd een passend product voorhanden.

heb je vragen?

neem gerust contact op